Bain-Marie

Bereiding volgens au bain-marie

Bij een au bain-marie bereiding plaats je een bak/pan met een gerecht in een koud of warm waterbad. De temperatuur van het gerecht laat je dan verlagen of verhogen. Wanneer je de temperatuur instelt zal de bain marie het gerecht ook op temperatuur vasthouden. Zo blijft het gerecht koud of juist warm. Meestal wordt het voedsel verwarmd tot tegen het kookpunt, de stoom van het water zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C. Met koud water kunnen producten worden terug gekoeld, bijvoorbeeld een saus of soep. Dit kan worden gedaan als de kamertemperatuur te warm is of wanneer de koelkast te snel het product laat afkoelen. Ook kan je in de bain marie heel goed chocolade laten smelten.

Diverse modellen bain marie apparaten

Voor de verschillende bereidingswijzen en presentatie van alle koude en warme gerechten zijn er diverse modellen bain maries. Wij hebben een onderverdeling gemaakt in tafelmodellen, inbouwmodellen, wagens, buffeteilanden en bain marie met onderstel. Zo kan je sneller een onderscheid maken welke van toepassing is in je restaurant en keuken. Elk model heeft zijn voordelen en uitbreidingsmogelijkheden. Zo is er bij een bain marie met onderstel extra opbergruimte in het onderstel. En heeft het inbouwmodel een vaste plaats in de keuken. De tafelmodellen kan je op meerderen plekken neerzetten en kunnen van een buffet weer naar de keuken worden verplaatst. De bain marie wagens zijn vooral handig bij het verplaatsen van onder andere soepen en benodigd servies naar het buffet.

Extra uitbreiding van GN bakken, deksels, tussen strips, opscheplepels en deuren

Elke bain marie heeft zijn eigen standaard eigenschappen en mogelijkheden ter uitbreiding, dit staat per product aangegeven bij ons. De meeste bain maries worden niet met gastronorm bakken en deksels geleverd. Deze zijn uiteraard wel bij ons mee te bestellen. Let daarbij goed op de maximale diepte voor de bakken die wordt aangehouden.  De bain marie apparaten worden met een draaiknop of een digitaal bedieningspaneel op temperatuur ingesteld. Voor de grotere bain maries met onderstel kan er worden gekozen om deuren mee te bestellen. Op deze manier is de voorraad niet zichtbaar voor de klanten en ziet het er netjes uit. De buffet eilanden zijn compleet met hoestruit en verlichting bovenin. Neem een kijkje op onze webstite hartmanenznhoreca.nl en zoek de bain marie uit die past bij de gerechten en presentatie in je restaurant of keuken. 

Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen 

Tel : 010-2299681 of mail naar [email protected]

© 2011 - 2022 Hartman en zn Horeca Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel