HACCP TEMPERATUUR REGISTRATIE

Wanneer u voldoet aan de strenge richtlijnen van de hygiënecode horeca, voldoet u automatisch aan de HACCP regels. De hygiënecode horeca moet op het bedrijf ook aanwezig zijn, evenals de administratie van de hieruit voortvloeiende controles en registraties. Het voldoen aan deze richtlijnen is voor veel horeca ondernemers een uitdagende opgave. Temperatuurregistraties gebeuren nog te vaak handmatig, wat te veel tijd en geld kost. Bovendien ontsnapt het monitoren ook nog wel eens aan de aandacht. Dit proces is te verbeteren en te vereenvoudigen. Door de juiste meetinstrumenten in te zetten kan de temperatuurregistratie geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden. Hierbij kun je denken aan het meten van de opslagtemperatuur, presentatietemperatuur, verhitten en (terug) koelen van producten.  Kiest u voor een geautomatiseerde temperatuurregistratie systeem heeft u dé oplossing voor een sluitende registratie en komt u niet voor verassingen te staan bij eventuele controles. 

Wat staat er in de hygiënecode horeca

De hygiënecode horeca is gebaseerd op Europese wetgeving en is van toepassing voor alle horeca bedrijven en niet-horecabedrijven met vergelijkbare processen. Bent u werkzaam in een hotel, restaurant, café, broodjeshuis of  voor een cateringbedrijf die voedingsmiddelen verstrekt aan derden? Dan dient u te voldoen aan de hygiënecode horeca. Ook de bedrijven die niet persé in de categorie horecabedrijven valt, maar vergelijkbare processen hebben, kunnen gebruik maken van de hygiëne code voor de horeca. Voorbeelden hiervan zijn sportkantines, slagers, bakkers etc. In de hygiënecode voor de horeca staat onder andere de eisen beschreven  voor de inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport van voedingsmiddelen. De procedures van de hygiënecode zijn een uitwerking van de HACCP-beginselen. De regels zijn opgesteld zodat geacht wordt er voor te zorgen dat voedsel geen negatieve gevolgen heeft voor de consument. Hierbij moet rekening gehouden worden met het doel en de wijze van consumptie.

Handmatige temperatuur registratie

Wilt u een eenvoudige oplossing voor temperatuurregistratie? En wilt u dat dit niet te veel kosten met zich mee brengt? Dan hebben wij ook daarvoor de oplossing. Inspelend op de strengere regelgeving zijn er diverse HACCP pakketten samengesteld om u compleet te ontzorgen. Het HACCP pakket bestaat uit:

  • een eenvoudige insteekthermometer om de kerntemperatuur te bepalen.
  • Voelerdoekjes om de insteekvoeler te kunnen reinigen.
  • Een alcoholflesje om in te vriescellen temperatuurmetingen te kunnen doen.
  • De EBI 20 T-1 logger inclusief ijkcertificaat voor geautomatiseerde controles
  • Een EBI 20 leesstation (incl. software)
  • EBI 20 wandhouder mét slot
  • Logboekje voor temperatuurregistratie

Hygiënecode horeca

© 2011 - 2022 Hartman en zn Horeca Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel